Pivovar, kterému se dnes nejčastěji říká Sam Smith’s, patřil do roku 1847 rodině Hartleyů, než ho odkoupil úspěšný řezník Samuel Smith a přenechal ho svému synu Johnovi. Ten ho nicméně roku 1886 předal svému mladému synovci jménem rovněž Samuel Smith, který se ho ujal a pojmenoval ho po sobě. John Smith současně založil a pojmenoval po sobě vlastní pivovar, který je v provozu dodnes, nedaleko od toho Samuelova.
Zajímavé je, že voda pro vaření piva se dodnes čerpá z 26 metrů hluboké studny vyhloubené při založení pivovaru. Mimo to má pivovar vlastního bednáře, který vyrábí a opravuje sudy pro zrání piva. Okolí pivovaru i v dnešní době pětkrát týdně obsluhuje drožka s koňmi. Všechna piva jsou vyráběna pouze z původních surovin a 100 let nezměněného kmene kvasinek, což je v Británii unikát. Většina z piv je označována za vhodná pro vegany.
Mezi nejznámější kousky z produkce pivovaru patří například Imperial Stout nebo Old Brewery Bitter, což je pivo prodávané v sudu typu cask a může se tedy označovat jako “real ale”. V nabídce najdeme také cider. Do roku 2005 se zde vyráběly i ležáky a pšeničná piva se značkou Ayingerbräu s logem stejnojmenného německého pivovaru, od tohoto data však pivovar produkuje svůj vlastní ležák “Pure Brewed Lager”.
Samuel Smith exportuje svá piva do různých zemí světa a v Anglii provozuje přes 300 hospod, které se mohou pyšnit tím, že neprodávají žádná piva ani nealkoholické nápoje velkých nadnárodních korporací. I když je Tadcaster malé městečko, nachází se v něm tři pivovary. Samuel Smith je z nich tím nejmenším, produkuje pouze kolem 5 % celkové městské produkce.
Vašemu výběru neodpovídají žádné produkty.